Un embaràs insòlit a La Llagosta

Fa anys un conegut meu va aprovar les oposicions de mestre d’escola i en el concurs de trasllats el van destinar a la Llagosta, al Vallès Occidental. En arribar al col•legi que li havia correspost, el director el saludà molt amablement i, sense gaires més preàmbuls, li digué que estava molt enfeinat i li demanà si podia ajudar-lo corregint unes proves de Ciències Naturals.

-El professor de Naturals està malalt -continuà dient-li el director- i, com que demà hem de donar les notes, els exàmens s’han de corregir avui sens falta.

El nou professor agafà les set o vuit proves que li donà el director per corregir i de seguida va veure que les preguntes no tenien cap complicació, excepte una que demanava als alumnes que expliquessin què era un any llum. Se suposava que la resposta correcta havia de ser més o menys aquesta: És la distancia que recorre la llum en un any. Però es veu que això no era tan fàcil de dir com semblava i tots s’equivocaven.

El que més sorprengué al corrector fou la resposta d’un dels alumnes que, fent-se un gran embolic entre un any llum i donar a llum, va escriure el següent: “Un any llum és un embaràs de dotze mesos”.

 

De l’obra No doneu vàlium al gat – 2008

Albert Parareda Franquesa 2012
Theme: Esquire by Mathew Buchanan.