xe88 No doneu vàlium al gat | Albert Parareda Franquesa

No doneu vàlium al gat

Barcelona, Editorial La Busca, 2008
Humor-contes-refranys, 183 pàgines.

Aquesta obra és un aiguabarreig d’històries populars, refranys, disbarats i ximpleries. Aquí anireu de Vladimir Putin al rector de Vallfogona passant per la Guerra de Cuba, el campanar de Gandia, l’origen de la calba de Sant Pere i digressions diverses sobre la ramaderia ovina. També sabreu l’angúnia que feia veure en Canuto de Castellterçol decapitat, quins són els efectes que produeixen les hormones que segreguen les glàndules suprarenals, perquè van assassinar el Pare Etern, què li passava al porc de Sant Antoni i com s’enterren els morts a Port-au-Prince.

En aquesta obra hi trobareu tot el que m’ha passat pel cap en un desordre entròpic de tal magnitud que, sobretot al principi, pot ser que penseu que m’he venut lenteniment.

Si voleu saber què és una desviana, tenir la febre conillera o encabritar-se, és imprescindible que llegiu aquest llibre. Us convé saber que la viuda rica amb un ull plora i amb l’altre pica i que més val tenir grans a la cara que petits a la panxa. Sabeu com mataven els gavatxos durant el setge de Girona, fa dos-cents anys? Us han explicat mai per què Sant Antoni és el patró dels paletes? Heu anat alguna vegada a buscar la clau de girar la fàbrica?

Sí, ho heu endevinat! Volem que us ho passeu bé llegint i que aprengueu moltes coses. Per cert, ja sabeu què és una Grenouille de bénitier? Us han dit mai què opinava Voltaire de la medicina del seu temps? Doncs apa, a llegir! No fos cas que els de Madrid demanessin la independència i els l’haguéssim de donar.

Proudly powered by WordPress
Theme: Esquire by Matthew Buchanan.