xe88 L’art de morir serenament | Albert Parareda Franquesa

L’art de morir serenament

 

L'art de morir serenament

«Sempre m‘ha  interessat l’espiritualitat, però  no com una  creença sinó com  una  experiència. De tot el que he  après,  el  que  més  m’interessa és  que  quan  hem d’encarar la malaltia, la vellesa,  la mort  o qualsevol altra dificultat l’actitud que  prenem és sempre el que més compta.»

ALBERT PARAREDA.

 

foto

Albert Parareda  i Franquesa. Vaig néixer a Moià fa seixanta-set anys. He reballat de mestre a primària, secundària  i  amb adults.  Quan  tenia  cinquanta-dos anys, vaig deixar l’ensenyament i em vaig  dedicar a escriure, que  era  el que  realment m’agradava i volia  fer.  El canvi  va ser  una  de  les decisions més importants i positives que he pres en la vida. M’alegro d’haver deixat una feina que ja no em motivava com abans. He tingut la sort de publicar   nou   llibres   i  d’aprendre  molt   escrivint-los. També és una sort poder viure en una masia, voltada  de  muntanyes, camps i arbres, a la vall de  la Llémena, al Gironès. Un lloc realment meravellós. Com  també és meravellós poder compartir la vida amb la Teresa, que és la meva companya de viatge, el meu mirall i la meva  mestra. Estic  agraït i molt content de  viure.  La vida és  una  celebració. Quin sentit té malgastar-la i perdre l’alè anant darrere dels  diners, l’èxit o la fama? Com  deia  un jugador d’escacs: «Quan  la partida s’acaba, el rei i el peó tornen a la mateixa caixa».

Proudly powered by WordPress
Theme: Esquire by Matthew Buchanan.