xe88 BIOGRAFIA | Albert Parareda Franquesa

BIOGRAFIA

 

ALBERT 2016

Vaig néixer a Moià l’any 1947. Als catorze anys la vida em va portar a treballar en una fàbrica tèxtil de Sabadell. Durant tres anys, en sortir de la feina, anava a l’escola industrial en horari nocturn. Als disset anys vaig començar a treballar com auxiliar administratiu a l’Escola Pia de la Ronda de Sant Antoni de Barcelona on vaig poder acabar el batxillerat. Després vaig entrar a treballar a les oficines de la “Compañía Trasatlántica Española” en horari intensiu de matí tot l’any, la qual cosa em permeté estudiar les carreres de Magisteri i Periodisme.

Acabats els estudis, vaig dedicar-me al periodisme durant un breu període de temps, però finalment vaig optar per treballar de mestre a l’escola “Els Xiprers” de Vallvidrera. Poc després vaig aprovar les oposicions de Primària i vaig passar successivament per Santa Coloma de Gramanet, La Llagosta, Sant Feliu de Codines, Barcelona i Salt. A Barcelona vaig treballar a l’Escola d’Adults de la Barceloneta. També vaig fer de professor de Reciclatge de Català per a Mestres ensenyant: Literatura catalana, Història, Coneixement del Medi i Llengua. Finalment vaig ser coordinador general dels Cursos de Reciclatge de Català que organitzava l’Institut de Ciències de L’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona. Posteriorment vaig aprovar les oposicions de Secundària i vaig fer de professor a l’institut d’Arbúcies durant quatre cursos.

A la dècada dels setanta vaig integrar-me de ple en el moviment veïnal de Barcelona. Vaig ser secretari i membre fundador de l’Associació de Veïns de la Sagrera i president de la d’Horta.

Sempre m’ha interessat l’espiritualitat. De jove vaig estar molt vinculat al que aleshores se’n deien Comunitats Cristianes de Base. Posteriorment va interesar-me el budisme. He treballat i après amb el mestre tibetà Bokar Rimpotxé i amb el vietnamita Thich Nhat Hanh.

L’any 2001 vaig deixar l’ensenyament perquè ja no em sentia motivat. No m’agradava com funcionava l’ensenyament secundari i no em satisfeia ni el que ensenyàvem ni les condicions en què havíem de fer-ho. Des d’aleshores m’he dedicat a escriure i em sento feliç perquè el que vull fer i el que faig coincideixen plenament.

Durant vint-i-sis anys he viscut en una masia a Sant Martí de Llémena, a la comarca del Gironès. Des del 2016 visc a Girona. Estic casat amb la Teresa Labourdette Soucourre, tinc una filla, una néta i un nét.

ALBERT FOTOS

 

2021

Proudly powered by WordPress
Theme: Esquire by Matthew Buchanan.